Buldring er en populær form for klatring som stadig blir mer populær blant både erfarne og nybegynnere. Buldring foregår vanligvis på kortere vegger/steiner (de er rundt 4,5 meter høye) enn ved tradisjonell tauklatring, og man trenger ikke utstyr som tau, klatresele, sikringsbriller osv. I buldring trenger man kun klatresko som personlig utstyr, og matter (kjent som crashpads) som beskytter ved eventuelle fall. Det er ingen skam i å falle, det gjør vi alle! 😅

Buldring har mange fordeler sammenlignet med tradisjonell klatring. For det første er det en perfekt måte å trene på klatreteknikk og styrke på, da man må bruke hele kroppen for å løse de ulike problemene på veggen. Og så er det hjernetrim! Mye av tiden bruker man på å "løse problemet". En løsning kalles for en "beta" og hvert bulder har som oftest flere forskjellige betaer. I tillegg er buldring en sosial aktivitet som lett kan gjøres sammen med venner eller i større grupper.

Det finnes mange buldringshaller over hele landet, og disse tilbyr en rekke forskjellige vegger og problemer i ulike vanskelighetsgrader. Buldring passer for alle aldre og ferdighetsnivåer, og det er en morsom og spennende aktivitet for hele familien!

Så hvis du er interessert i å prøve buldring, er det bare hive seg rundt å komme seg til en buldringshall i nærheten av deg. På grünerløkka i Oslo har du et veldig godt tilbud i klatreverket løkka. Med litt trening kan du bli en dyktig buldrer, og kanskje til og med utfordre deg selv med stadig vanskeligere problemer på veggen. Buldring er en aktivitet som kan gi deg både fysiske og mentale utfordringer, og som kan gi deg massevis av moro og glede.